Thursday, November 5, 2009

cheese cake chef razak




910 gm Krim cheese,(Suhu Bilik)
3/4 cup 
Gula Halus
tblsp Tepung Jagung
biji Telur Gred A
2 tsp
 
Esen Vanilla
tblsp Jus Lemon
55 gm Biskut Marie



Hancurkan biskut dan kedapkan dalam Loyangpembakar yang dialas dengan kertas minyak.

Satukan krim cheese, gula dan pukul hinggakembangsementara adunan itu dipukul masukkansedikit demi sedikit jus lemon dan esen vanilla.

Kemudian masukan telur sebiji dan pukul hinggakembang dan masukkan hingga seterusnya.

Setelah adunan itu kembangmasukkan tepungjagung dan gaul hingga sebati.

Tuang dalam Loyang pembakar dan tuang disekitarLoyang berkenaan air panas didih dan bakarsehingga bahagian atas kek berkenaan itu berwarnakeperang-perangan.

Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 45 minit

No comments:

Post a Comment