910 gm Krim cheese,(Suhu Bilik)
3/4 cup Gula Halus
2 tblsp Tepung Jagung
4 biji Telur Gred A
2 tsp Esen Vanilla
3/4 cup Gula Halus
2 tblsp Tepung Jagung
4 biji Telur Gred A
2 tsp Esen Vanilla
3 tblsp Jus Lemon
55 gm Biskut Marie
Hancurkan biskut dan kedapkan dalam Loyangpembakar yang dialas dengan kertas minyak.
Satukan krim cheese, gula dan pukul hinggakembang, sementara adunan itu dipukul masukkansedikit demi sedikit jus lemon dan esen vanilla.
Kemudian masukan telur sebiji dan pukul hinggakembang dan masukkan hingga seterusnya.
Setelah adunan itu kembang, masukkan tepungjagung dan gaul hingga sebati.
Tuang dalam Loyang pembakar dan tuang disekitarLoyang berkenaan air panas didih dan bakarsehingga bahagian atas kek berkenaan itu berwarnakeperang-perangan.
Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 45 minit
No comments:
Post a Comment